A+ R A-

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF

mouseio3_lΜε το παραπάνω σκεπτικό επανασχεδιάστηκε η έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Κύριο μέλημα του μουσειογράφου αποτέλεσε τόσο η προσαρμογή της έκθεσης στις εκάστοτε ιδιαιτερότητες των χώρων όσο και η διατήρηση της ροής της πληροφορίας.

Ιδιαίτερα στην αίθουσα Ι. Βοκοτοπούλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο επισκέπτης αντικρίζει για πρώτη φορά την έκθεση πανοραμικά. Κατεβαίνοντας για να την επισκεφθεί, το προφίλ της Μύρτιδος τον ακολουθεί αλλά και τον καθοδηγεί στο ταξίδι της στο χρόνο.

pdf thessaloniki_l

Καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι, στις μέχρι τώρα επανεκθέσεις του ταξιδιού της Μύρτιδος, τα μουσεία που την υποδέχονται και τη φιλοξενούν συμμετέχουν ενεργά, πλαισιώνοντάς την με εκθέματα από την εποχή της Μύρτιδος από τις συλλογές τους. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πλαισιώθηκε από επιτύμβιες στήλες Δεξιώσεων σε ενιαίο χώρο με την έκθεση, όπου πραγματοποιήθηκαν και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πλαισιώνεται από χρυσό στεφάνι μυρτιάς, από επιτύμβια στήλη κοριτσιού καθώς και από παιδικά παιχνίδια της εποχής της.

Ο επισκέπτης αποκτά λοιπόν την πολύτιμη εμπειρία του να βιώσει μέσα από την επίσκεψή του στην έκθεση το συγκέρασμα του παρελθόντος με το παρόν αλλά και το μέλλον μέσα από τη συμβολή της ιστορίας και της επιστήμης.

 

1_l2_l

3_l4_l

 

5_l6_l7_l8_l9_l

10_l11_l

12_l13_l14_l15_l16_l


Μουσειολογική προσαρμογή, μελέτη και σχεδίαση από τη Νατάσα Κάλου (Μουσειογράφος)

Επισκέπτες

  • Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2928097

Η Μύρτις, φίλη του ΟΗΕ

Το μήνυμά της στους ηγέτες του κόσμου (μεταφράζεται σε 24 γλώσσες!)


Περισσότερα...